- Nowy
Żel 226ERS High Fructose Gel Strawberry 80g
15,00 zł
Brutto
HIGH FRUCTOSE GEL 226ers - żel o wysokiej zawartości węglowodanów, o smaku truskawek, 80g.
Żel energetyczny skomponowany z maltodekstryny i fruktozy w proporcji 10:8, dostarczający 55 g węglowodanów w jednym żelu i 220 Kcal. Oprócz tego 250 mg sodu. Jest wegański, bezglutenowy i dostępny w trzech smakach.
[Przeciętny żel popularnych marek zawiera zazwyczaj 18-22 gramów węglowodanów, więc jeden żel High Fructose od 226ers dostarcza w jednej porcji tyle energii, co 2,5 - 3 sztuki klasycznych żeli innych producentów zapewniając jednocześnie wysoką jakość.]
REKOMENDOWANE PRZEZNACZENIE: gdy potrzebujesz dużej dawki energii, która szybko się przyswoi. Idealny żel na szybkie wyścigi oraz jako uzupełnienie do długich dystansów.
KONSYSTENCJA: płynna
[Przeciętny żel popularnych marek zawiera zazwyczaj 18-22 gramów węglowodanów, więc jeden żel High Fructose od 226ers dostarcza w jednej porcji tyle energii, co 2,5 - 3 sztuki klasycznych żeli innych producentów zapewniając jednocześnie wysoką jakość.]
REKOMENDOWANE PRZEZNACZENIE: gdy potrzebujesz dużej dawki energii, która szybko się przyswoi. Idealny żel na szybkie wyścigi oraz jako uzupełnienie do długich dystansów.
KONSYSTENCJA: płynna
Żel dostarcza 55 g węglowodanów pochodzących z mieszanki maltodekstryny i fruktozy w proporcji 1: 8 oraz sód w ilości 250 mg.
Żel zawiera mieszankę węglowodanów, które są wchłaniane w jelicie przy wykorzystaniu różnych rodzajów transporterów. Taka formuła zapewnia zwiększenie przyswajalności i pozytywnie wpływa na proces oksydacji dostarczanych węglowodanów. Jest to szczególnie istotne, kiedy ich podaż przekracza 60 g na godzinę w trakcie trwania wysiłku.
Żel zawiera mieszankę węglowodanów, które są wchłaniane w jelicie przy wykorzystaniu różnych rodzajów transporterów. Taka formuła zapewnia zwiększenie przyswajalności i pozytywnie wpływa na proces oksydacji dostarczanych węglowodanów. Jest to szczególnie istotne, kiedy ich podaż przekracza 60 g na godzinę w trakcie trwania wysiłku.
Maltodekstryna:
- ulega procesowi trawienia do cząsteczek glukozy, które są wchłaniane w jelicie głównie za pomocą SGLT1
- cechuje się wysokim indeksem glikemicznym powodując dynamiczny przyrost stężenia glukozy we krwi dzięki czemu szybko staje się substratem energetycznym
- zapewnia szybkie opróżnianie żołądka dzięki wysokiej masie cząsteczkowej i niskiej osmolalności, co wspomaga proces trawienia i ogranicza ryzyko występowania zaburzeń ze strony przewodu pokarmowego.
- Jest wchłaniana w jelicie cienkim za pomocą transporterów GLUT5, które różnią się od tych wykorzystywanych przez glukozę
- Wchłonięta fruktoza transportowana jest z jelita do wątroby, gdzie między innymi umożliwia uzupełnienie rezerwuaru glikogenu wątrobowego
- Ulega stopniowemu procesowi wchłaniania z równomiernym i progresywnym uwalnianiem energii
Składniki: Maltodekstryna, fruktoza, woda, sól, aromat truskawkowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), środek konserwujący (sorbinian potasu).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA | 100 g | 80 g | |
Wartość energetyczna | kJ / kcal | 1162 / 275 | 929 / 220 |
Tłuszcze | g | 0,00 | 0,00 |
W tym nasycone | g | 0,00 | 0,00 |
Węglowodany | g | 68,8 | 55,1 |
w tym cukry | g | 31,4 | 25,2 |
Błonnik | g | 0,00 | 0,00 |
Białko | g | 0,00 | 0,00 |
Sól | g | 0,80 | 0,64 |
INFORMACJE ŻYWIENIOWE | 80 g | |
Sód | mg | 250 mg |